На 14.11.т.г., се състоя заключителното събитие по проект «Иновативен мини парк Хубча»,  на сдружение «Професионален форум за образованието|», с партньор община «Красно село». Проектът се  финансира от  Столична община, Програма Европа 2017. 
 
Домакин на събитието беше детски център «Смарт», който е инициатор на проекта и е разположен непосредствено до междублоковата площадка, обект на проекта.  
 
Водещ на събитието бе Юрий Анджекарски, ръководител на проекта, а на събитието присъстваха представители на всички съмишленици, участвали в проекта. 
 
Росен Банев от район Красно село приветства гостите на събитието. Представител на архитектурно бюро «Николай Дамов» представи архитектурния проект за преустройство на площадката, а проф. Сашо Драганов  и неговия екип от студенти от Инженерен дизайн на Техническия Университет в София представиха иновативни образователно-игрови съоръжения . Показаха се и варианти на прототипи на образователно-игрово съоръжение на базата на карта на България, и игрови съоръжения на Аутдор Билдинг Груп, включени в проекта.
 
При възникналата дискусия  арх.Сиркаров от РОСПА България обърна особено внимание на изискванията на безопасност на съоръженията, ползвани преди всичко от деца.
 
На събитието присъства и Анелия Атанасова – експерт мониторинг на Програма Европа.
 
Go to top