Сдружение „Гражданска Инициатива за Модерен Транспорт“ в партньорство с район Оборище проведе на 30 август т.г.  среща на тема  „Новият облик на улица Граф Игнатиев и неговото възприемане от страна на живеещите в района“ по проект „Кръгли маси за подобряване на инфраструктурата на гр. София“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017. 
 
Евгени Крусев  - заместник-кмет по направление „Транспорт и транспортни комуникации“  на Столична Община и Иван Лерински – главен експерт в дирекция „Транспортни инфраструктури“ към същото направление, представиха  концепцията за новата визия на улица „Граф Игнатиев“ и околните пространства. 
 
На срещата присъства представител на Програма Европа– Анелия Атанасова, експерт мониторинг.
 
Граждани, живущи в района на улица „Граф Игнатиев“, се включиха в дискусията  за оформянето на облика на района. Обсъдени бяха редица концепции относно бъдещето на зеленчуковия пазар пред черквата „Свети Седмочисленици“, бъдещето на книжния пазар на площад Славейков, местата за паркиране в района около улица „Граф Игнатиев“, споделеното пространство на някои от улиците в района, пренасочването на велотрафика, организацията на трамвайния транспорт.
 
Go to top