Сдружение „Нови публики” проведе на 26 август т.г.  поредното събитие по проект „Изкуството в контейнер: Развитие на сътрудничества между ОКИ Искър и НПО за работа с невключени публики”, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с  фондация „Арт офис”, фондация „Асоциация Информбюро” и ОКИ Дом на културата „Искър“.  Проектът има за цел да изнесе културни събития от центъра на града към неговата периферна част, в красивото парково пространство на ОКИ Дом на културата „Искър“, до езерото в Дружба 1.  
 
 На сцената  на „контейнера" бе изнесен моноспектакъла "Ицко Финци: "Авторска проза в акомпанимент".  Известният актьор представи литературно четене на авторска проза, съпроводено с музикално изпълнение на класическа  музика, подбрана от автора и съобразена със сюжетите в неговата проза. Публиката изслуша разкази, част от които предстои да бъдат публикувани. „Актьорът решава да започне да пише, но не познава добре своята публика, иска да я разбере, звучи странно, но е така.“, сподели Ицко Финци.
 
На събитието присъства Цветомира Георгиева, координатор по Програма Европа.
 
Целта на  проекта „Изкуство в контейнер: Развитие на сътрудничества между ОКИ Искър и НПО за работа с невключени публики” е да развие потенциала на Общинския институт като средищен културен център за живеещите в район „Искър” и като алтернативен  за публики от центъра на града. Изграждането на  синергия между Общинския културен институт,  училищата, районната администрация и Общината, с участието на  тийнейджърите от квартала и хората от района води до  приобщаване към културните, образователните и социални процеси на общността.
 
Повече за проекта може да научите  на: www.novipubliki.blogspot.it; www.facebook.com/novipubliki/
 
Go to top