На 01.06.2019 г. в Туристическо-информационния център на Банкя бяха връчени награди на победителите в конкурса за детска рисунка „Банкя в моите мечти“ и за фотография на тема „Банкя, моята Банкя“.

Конкурсите са част от проект „Про-Банкя: усещането за принадлежност, или за локалната идентичност на тийнейджърите в град Банкя“, който се изпълнява от Сдружение „Форум за европейско бъдеще“ в партньорство със Столична община – Район Банкя, 78. СУ „Христо Смирненски“ и Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Банкя. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ 2019.

В представените картини и фотографии присъстват емблематични места от Банкя, видени през детските очи. Впечатлява фактът, че участниците в конкурса изобразяват града не само чрез наличното, но и с желаното от тях бъдеще на 50-годишния град. Към наградите на журито беше прибавена и Наградата на публиката. Тя е определена с помощта на анкета сред посетителите на откритата на 29 май в Ритуалната зала на Общината изложба на детските рисунки от конкурса „Банкя в моите мечти“.

Go to top