Във връзка с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз до края на месец юни 2018 г. Столична община организира и подкрепя множество атрактивни културни събития за жителите и гостите на града. 
 
Официалните делегати и туристите от чужбина, които посещават столицата в месеците на председателството, ще имат възможност да станат част от нейния богат артистичен живот. За доброто популяризиране и представяне на инициативите Столична община подготви и издаде специален Арт План, включващ културните събития през месеците март, април, май и юни.
 
В София Арт План са включени събития, подкрепени от Програма „Европа“ 2018 г. Те са част от предвидените събития в рубрика „Изложби“: проект „Бъди Зелен=Бъди модерен=Бъди Европа“ на Фондация „Българе“; „Фотомаратон и изложба Паметта на града“ на Фондация „ФотоФабрика“; „OzonA в Ротондата“ на Сдружение „Евро Адванс“; както и в рубрика „Фестивали“: „Европа през младите в изкуството“ на Фондация „Въпреки“; „Седмичен фестивал – „От нашата ферма  с любов за Вас“ на Фондация за биологично земеделие „Биоселена“; „Социален цирк“ на Фондация „Мини Арт“. В рубрика  „Музика“ има информация за “Дни на нематериалното културно наследство“, организирани от Регионален център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на Юнеско, а също  и за „Танцуваща София 2018“, проект на Фондация „Арт Линк“. Информация за събитията е публикувана  на официалния  сайт на Българското председателство - https://eu2018bg.bg/bg/info - рубрика „Полезна информация“,  Събития по време на Председателството.
 
Книжното издание Sofia Art Plan, което е на английски език, ще бъде разпространено в информационни центрове, хотели, културни институции и др., а двуезичен електронен вариант може да изтеглите по-долу.
 
На български език: 
 
 
На английски език: 
 
 
Арт Планът е публикуван още на  https://www.sofia.bg/en , на http://artsofia.bg/bg  и  https://www.visitsofia.bg/bg/,  както и във фейсбук страниците им.
 
 
Go to top